Det finns en stor mängd motorsport idag

Motorsport är ett samlingsnamn för all sport som bedrivs av motordrivna fordon som bil, motorcykel (mc), racerbåt och flygplan. Varje enskild kategori av motorsport har flera olika mindre kategorier och det gör motorsporten till en stor sport både bland utövare och publik.

Några populära motorsporter

  • Formel 1 är en oerhört stor motorsport bland folk över hela världen och dess cirkus går från land till land och lockar många besökare. Antalet länder och kontinenter som idag håller i loppen och som delat ansvaret har ökat och det visar att bredden av sporten och populariteten har ökat avsevärt.
  • För svenska folket är kanske rally en av de mest kända och folkkära motorsporterna. Det har genom åren varit stor framgång för svenska förare i rally och varje år arrangeras det ett stort rally i Sverige som kalls för Svenska Rallyt. Det är uppskattat av både förare och av publik, även om det går av stapeln i vinter och snö.

X-games och andra tävlingar

Det går inte att komma ifrån att det är oerhört populärt att tävla och titta på motorsport i många olika utföranden och det finns även en stor mängd tävlingar. De flesta tävlingar riktar in sig på en motorsport eller på en viss typ av motorsport som motorcykel eller bil.

Den största och viktigaste tävlingen inom motorsport är för många X-games eftersom det är där man kan visa upp andra talanger än de man i vanliga fall ser på bana. De vanliga motorsporterna är som cirkusar och får mycket TV-tid medan X-games är för mer vågade sporter och för uppvisning. Här kan man se stunts på motorcykel, snö- och vattenskoter och många andra former av motorsport och uppvisningssätt.

Oerhört populärt

Det finns så många olika former av motorsport och de lockar en stor mängd olika åskådare. Vad som är populärt i ett land kan vara mindre populärt i ett annat och därför är det bra att det finns ett stort utbud så att alla kan hitta det de är intresserad av. Även åldern på publiken är varierad och både män och kvinnor dras till motorsport. Det är något genuint med motorsport och något som är oerhört populärt. De olika sporterna växer både med antalet utövare och åskådare och tävlingar av olika slag får mer och mer mediautrymme.